Brněnská Rezidence Starý pivovar zvítězila v klání Realitní projekt roku

Celostátní developerská soutěž Realitní projekt roku 2021 zná své vítěze. Absolutní vítězství v kategorii Cena odborné poroty za rok 2021 zamířila do Brna. Odborníky oslnil místní projekt Rezidence Starý pivovar od developerské společnosti Domoplan.

Starý pivovar. Tak se bude jmenovat novinka v Králově Poli, která designově naváže na architektonické pojetí budovy starého klášterního pivovaru. Noví majitelé si tu budou moci vybírat ze 47 bytových jednotek různých dispozic, v krytých garážích tu vznikne 58 míst na parkování.

Novostavba je řešena moderně a originálně, zároveň se však snaží zachovat charakter okolní lokality.

“Neobvyklý tvar umožňuje dostat do interiérů maximální množství přirozeného denního světla při zachování vlastního soukromí. Každá z jednotek má navíc vlastní balkon nebo terasu s výhledem do parku,“ popsal Tomáš Rusín, hlavní architekt celého projektu z ateliéru RAW.

„Ocenění si velmi vážíme, máme z něho velkou radost,” sdělil Tomáš Vavřík, majitel a zakladatel společnosti DOMOPLAN. 

Nové bydlení zaujme nejen investory, ale především brněnské rodiny, které touží po komfortním bydlení ve výhodné lokalitě Králova Pole s dobrou dopravní obslužností a širokou dostupností služeb.

"Rezidenci Starý pivovar jsme navrhli tak, aby co nejlépe odpovídala potřebám rodinného bydlení. Na klidném místě, stranou hlavních silničních tahů, v jedné z nejžádanějších brněnských lokalit s bohatou občanskou vybaveností v okolí,” popisuje dále Vavřík vítězný projekt.

Areál proto doplní i velký park o rozloze takřka 2 000 metrů čtverečních, jehož součástí má být dětské hřiště nebo workout zóna na posilování.

Kromě brněnského Starého pivovaru zabodovaly i dva projekty ze stověžaté matičky. V kategorii Cena veřejnosti zvítězil projekt BARRANDEZ-VOUS od developerské společnosti Top Estates Group a prestižní ocenění Absolutního vítězství v kategorii Cena architektů za rok 2021 získal projekt Rezidence Nuselský pivovar developera Penta Real Estate. 

Soutěž Realitní Projekt Roku je přehlídkou tuzemských developerských projektů v jednotlivých českých regionech, jejímž cílem je zviditelnit kvalitní projekty, které se objevily na realitním trhu. Soutěž navazuje svých 11 ročníků.

Lenka Gregorová

5120

reklama

Nejnovější články

V uplynulém roce se na brněnském trhu prodalo nejméně novostaveb za poslední dekádu jeho sledování. Celkem 535 bytů v hodnotě 3,6 miliardy korun. Ceny přesto v průběhu roku neklesly a drží se na úrovni 130 000 Kč za metr čtvereční podlahové plochy. Prodejci hlásí oživení trhu, které nastalo v druhé polovině roku. V novém roce odborníci očekávají zlevnění úvěrů, růst poptávky i mírný růst cen, a to jak u starších, tak nových bytů. Údaje vyplývají z pravidelné analýzy brněnského trhu novostaveb, kterou připravuje společnost IMPERA styl.

Zásadní proměna čeká druhé nejvytíženější nádraží v Brně. Železniční stanice Královo Pole projde masivní rekonstrukcí, která přinese komfortnější cestování díky nové hale i přestavěnému kolejišti. Všechna nástupiště budou bezbariérová a nynější podchod se prodlouží až na ulici Myslínovu. Hotovo má být zhruba za dva roky.

Víc než šest set parkovacích míst uvnitř i venku včetně dvou desítek nabíjecích stanic pro elektromobily – to přinese vybudování parkovacího domu na Šumavské. Nyní dělníci pracují na jeho základech.

Vysoké letní teploty a nutnost drahé klimatizace jsou velkým ekonomickým výdajem na provoz budov. U starších staveb, které jsou energeticky náročnější, se tyto výdaje ještě znásobují. Stále více se tedy prosazují chytré a zároveň zelené budovy. Tomuto trendu pomáhá i tlak na udržitelnost. V mnoha zemích a regionech včetně ČR vstupují na scénu přísnější environmentální a energetické předpisy a regulace. Jedná se například o směrnici CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), která bude standardizovat reporting udržitelnosti.

reklama